pátek 12. června 2009




Měli jsme opravdu klidný večer :-)

Vojtův první "školkový" výlet

Dneska jel Vojtík poprvé sám na výlet. Musím přiznat, že jsem byla krapet nervózní - kór když se některé maminky ze školky bavily,že jejich děti (stejně staré jak Vojťas) určitě na výlet nepojedou, ale já si řekla, že je šikovný a zvládne to - nehledě na to se strašně těšil!
Včera večer jsme měli ještě debatu - výchovně jsem působila (hlavně ať proboha nechodí s nikým cizím) a taky radila, že není dobré vlézt do první kaluže, kterou uvidí a po zbytek výletu chodit v mokrých botách (tvářil se naprosto chápavě).
Ráno jsem mu nachystala tričko se Spidermanem (to je ve školce největší HIT) a Vojta se už při oblíkání tvářil jako KING !!!
Přes den jsem se snažila nemyslet na různé autobusové havárie a jiné hrůzy a musím říct, že to nakonec docela uteklo... Vašík dlouho spal, tak jsem poprosila kámošku Andreu (maminku Vendulky) jestli by je nevyzvedla ze školky společně. Jen jsem se divila, proč tak dlouho nejdou? Až potom jsem se dozvěděla, že po příjezdu do školky měly všechny děti ještě nachystanou polévku. Náš Vojta ovšem vyžadoval u okýnka, u paní kuchařky i další.. :-) nakonec ho uspokojily dalším talířem polívky...
Doma zblajzl talíř kynutých knedlíků a po chvilce nám oznámil, že se mu chce strašně spinkat... nakonec to zabalil v pokoji v křesle už 17.30 a Pavel ho jen odnesl do pokojíčku, kde počítám bude chrnět až do rána - "Myslím, že se výlet opravdu VYDAŘIL !!!"

Fetišista nebo Milovník Balónků?

Všem z naší rodiny je už dávno známo, že našemu Vašíkovi se nejvíc zavděčí jakýmkoli balónkem. Jiné hračky ho zajímají opravdu jen velmi málo... Dnes ráno jsem ale málem nevěřila vlastním očím, Vaša pořád něco žmoulal v ruce a poponášel si to sem a tam.. po chvilce mi to nedalo a šla jsem na průzkumy... "Co má tak velmi zajímavého, že již déle než 3 minutky o něm není ani slechu? "
A světe div se - Vojtovy (bohužel již použité) slipy ...nechápala jsem...Až potom mi to došlo, byly na nich namalované Vašovy oblíbené balóny... Musela jsem se od srdce zasmát...
Zlatečko naše malé, je svým balónkům věrný STŮJ CO STŮJ !!!!


Nedalo mi to, "Vašíčku promiň!"