sobota 26. prosince 2009

"Ježíšek číslo TŘI..."

Na Štěpána jezdíme pravidelně na obídek a Klečůvku. A taky si kluci jedou pro už opravdu poslední dárečky od Ježíška, které jim nechal u babičky.
Ráno jsme jeli hned na 8.00 hod do kostelíčka na Jižní Svahy, kde mají tento rok vánoční stromeček před kostelem z Klečůvky. Rostl před archivem a už byl opravdu moc velký, ničil omítku a protože byl fakt nádherně rostlý, vzali si ho jako vánoční strom.Pak už jsme frčeli k babičce a dědovi. První jsme zanesli dárečky prababičce a pradědovi a před obědem si šli rozbalit dárečky naše. No jak by řekla naše milá Evička (Byla to moje teta postižená Daunovým syndromem, bohužel ...byla...)"Ježíšku ty hovadisko", to byl její slogan, když viděla ty hory dárků pod stromečkem... :-)
Kluci byli opět jako diví, kdo urve víc dárečků vyhrává... Dostatli jsme všichni nádherné dárky, u Vojty to ale na první čáře vyhrál Transformer, u Vašíka "Bama" a míchačka na písek...Vojta dostal i parádní nové kolo, ale vyzkoušet ho musel Vašík, jelikož Vojta neměl čas a musel jít nutně skládat transformera. Tato hračka se později ukázala jako velmi "záludná" jelikož ji nikdo neuměl poskládat...Vojta to ani nezkoušel, ale strýc Honza nad tím maturoval dvě hodinky a nakonec ji vrátil zase do původního stavu, a byl rád aspoň za to...Nakonec mu to nedalo a silou vůle toho transformera pokořil !!! Nikdo jsme se ho pak už neodvažovali znovu rozkládat, aby jsme nad ním nestrávili opět půl dne... Pavla čeká příjemný večer u návodu, někdo to nastudovat musí... :-)
Odpoledne jsem se stavila mrknout na malou Sofinku u sousedů, no je tak prťavoučká", že jsem se málem zapomněla, když jsem ji měla na rukou, i větříček je snad cítit víc než ona...úplně malulinkaté miminečko...Poseděli jsme s našima a s bráchou Vaškem, ten strašil kluky a Ti se výborně bavili. Večer jsme frčeli domů. Děkujeme strašně moc Ježíškovi za všechny dárečky, protože by letos opět "Hovadisko..."