neděle 8. listopadu 2009

Hody u babičky Jarušky

Dopoledne jsme měli klídeček, nemusela jsem vařit, protože jsme byli pozvaní na oběd na Hody...Neslaví se to jako u nás na Klečůvce, ale babča nás vždycky zve na oběd (kačenka s bramborovým knedlíkem a červeným zelím - kdo by odolal???)
Dopoledne bylo nádherné počasí tak jsme si plánovali jak odpoledne vyrazíme někam na krásnou procházku, ale bohužel se to hodně pokazilo...no, ale to předbíhám... :-)
Jako obvykle naši kluci měli problém vydržet do oběda a Vaša byl v 11.hod tak vyřízený, že jsem mu dala polívku a šel spát. Na oběd jsem tedy vyslala jen Pavla s Vojtou (ten taky protestoval, že už chce spinkat, ale nakonec šel), no a já jsem doufala, že babča pošle něco v kastrůlku :-) - POSLALA - Zlatá :-)
Babča vzkazovala, že máme přijít i na kafčo, tak jsme šli už všichni , stejně to na výletování moc nebylo, vzala jsem foťák a vyfotila všech pět kousků (vnuků) společně, bývá to velmi nelehký úkol, ani dnes děcka nezklamali, ale babča stála za mnou - v ruce čokoládu, tak chvilku vydrželi... :-) (Zleva: Vojta(4),Barča(2),Sára(5),Vašík(2), Maťa(3,5)- to je nadílka...Tady tančí Vašík s Baruškou a tučňákem kolo, kolo mlýnský...
No a pro představu - tohle není "dýchánek alkoholiků", ale hody u babičky...(Ráďa-Pavlův brácha dělá skladníka vína a vždycky , když mají nějaké ochutnávky, tak nám nosí "zbytky" - to jen na vysvětlení, my si ty "dojížďáky" klidně lupneme :-) - obzvlášť, když tam bývají výběry z hroznů, výběry z bobulí, ledová vína a takové kousky...)
Dnes se teda popíjelo hlavně Svatomartinské...