úterý 22. prosince 2009

Kapřík ve vaně...

Vojta mě ráno přemluvil, že už zůstane doma, tak jsme si udělali hezký den...
Vymyslela jsem překvápko pro Pavla, že zajedeme koupit kapříka sami, a nebudeme už odpoledne muset nikam jezdit. Vašíka jsme nechali na tu chvilku u babičky, protože oba kluky, kapry, davy lidí a aut bych neuhlídala.
Vojta byl důležitý a pořád zdůrazňoval, jak je dobře , že nešel do školky, protože bych to bez něj nezvládla. V autě pak dostal kapra vedle sebe a pevně držel tašku, aby nám z ní nevyskočil.Doma jsme rychle napustili vanu a šup do ní s kapříkem...
Babička zatím přišla i se všema ostatníma vnoučkama k nám a šli jsme dát koníkům jablíčka.Sára s Vojtou vozili malošky na bobech a závodili mezi sebou.Pak jsme šli na chvilku všichni k nám a děcka se těšili na kapra ve vaně. Museli se seřadit a poslušně počkat až budou vpuštěni (takhle ještě nikdy chvilku nepostáli :-)).No a té radosti, divím se že kapr "nelekl hrůzou", když viděl a slyšel tu sebranku :-).
Vojta pak tatínka překvapil a pyšnil se tím, že kapra přivezl sám. Pavel přijel dřív z práce a tak jsme měli víc času. Já jsem ještě dodělávala můj "tajemný" dárek a kluci s Pavlem se šli projít na delší procházku až k Lukovské přehradě. Já jsem si to aspoň v klidu všechno dodělala. Zítra už budou všechny přípravy finišovat a tak jsem byla ráda, že mám hototvo... !!