úterý 24. listopadu 2009

Náš ptačí domeček...

Vojta si ráno pospal, včera mě ukecal a hrál si s Geomagem a nechtěl jít na kutě, tak to ráno asi dospával. Nakonec nešel do školky, měl na noze puchýř a asi ho to fakt bolelo, tak měl klidový režim.
Byla jsem domluvená s Pavlem, že za ním přijedeme a půjdeme koupit něco na Vánoce, tak jsem jela nakonec s oběma, Vojtovi jsme řekli, že nemůže s tou nožkou chodit, tak ať raděj čeká v autě :-) , do tašky jsem přibalila letáky z hračkářství (velmi oblíbené čtení), tak vůbec neprotestoval a prohlížel si obrázky...
Domů jsme přijeli skoro v poledne, Vašík usnul už v autě a Vojta nakonec nešel ani spát , čemuž jsem se velmi divila, protože málokdy vydrží. Pozorovali jsme nálety sýkorek do našeho "domečku" v sobotu jsme ho opět na zimu pověsili na terásku, takže máme na ptáčky krásný výhled. Poctivě sypeme slunečnici a míváme jich tady celé hejna.Dostali jsme obří krůtu, tak jsem ji upekla na oběd (teda jen malou část) Vojta na to zíral, tak jsme mu řekli ať jde honem zkusit, že máme maso z dinosaura, ale moc ho to nevzalo. Zato Vašík se k tomu velice měl, hned se vyšplhal na Pavlovu stoličku , chopil se vidličky a nejraděj by se do toho sám pustil, hrozilo, že celá kýta skončí na zemi, v lepším případě na něm, tak jsme ho raději brali (vyfotit, jsem to ovšem stihla :-))Vojta si krásně hrál s vláčkodráhou, není to vůbec jednoduché postavit fakt dobrou, aby všechny koleje byly průjezdné, často se totiž dostanete jen do jednoho směru, takže Vás to do určitých částí dráhy pak vůbec nepustí (mluvím z vlastní zkušenosti), ale on je na to borec.