neděle 18. října 2009

"Čí sů HODY???" " NAŠE!!! "

Ráno si naštěstí babča vzala kluky, jelikož po 2,5 hodinovém spánku, jsem fakt nebyla moc "použitelná". Za což jí teda patří náš veliký DÍK !!!
Po dobrém obídku, jsme si dali ještě všichni siestu a čekalo se na "barany". Na Klečůvce se Hody slaví tak , že muzikanti obchází dům od domu a hrají a vodí se s nima i namašlený beran...prostě taková hezká tradice. Každý připraví malé občerstvení, dají si po kalíšku a jde se dál...Kousek jsme šli s muzikantama a Vojta s Vašíkem a Tomáškem si zahráli i na bubny.Pak jsme se vrátili "ke studni" to je takový centrální bod (s Jirkou - sousedem jsme na ní vždycky tančili při vysílání místního rozhlasu :-)) kde jsme se museli vyfotit.
Založili jsme takovou hezkou tradici, právě se sousedy Zuzkou a Jirkou Vojtěškovýma a našima dětma a už třetí rok se tak všichni vždycky na hody fotíme...Pak jsme zašli do parku na kaštánky a děcka se trošku proběhli...teda spíš běhali jak "zběsilí"- to je asi přesnější...Přijeli i babi a děda z Kostelce popřát ještě dodatečně babičce k 50- tinám, tak jsme pak hodovali ještě doma...A konečně jsem si je mohla opět všechny spolu "zvěčnit"...
PS:Úplně jsem zapomněla na naše další významné výročí 14.10 - už je to 3 roky co bydlíme v našem DOMEČKU!!! To to letí, asi proto, že se nám tu tak nádherně bydlí...

Sobota - "Hodová zábava"

Dopoledne jsme se vypravili koupit klukům nové papučky. Nečekala jsem, že to bude takový problém, pro Vašíka jsme koupili v pohodě, ale pro Vojtu měla paní jen jeden vzor, který se Vojtovi vůbec nelíbil. Bylo to poprvé, kdy si prosadil svůj názor, že něco nechce. Ani jsem se mu nedivila, protože se mi taky vůbec nelíbily (tak jsme se rozhodli respektovat ho a podporovat v něm "dobrý vkus" :-)). Bohužel Pavel s ním pak zajel ještě do města, ale vrátili se s nepořízenou, prostě papučky ve vel. 18,5 byly všude vykoupené....A hlavně Pavel přijel s naprostým zděšením, že všude byly takové davy lidí, že už asi začala vánoční horečka, což teda poměrně brzo!!!
Odpoledne přijela na chvilku Katka s Tomášem z Prahy a po dlouhé době jsme se tak znovu mohli vidět. Čekají miminko tak jsme probírali věci okolo dětí a tak... v březnu nám přibude další "Vendulka" - teda jestli se narodí 13-tého tak musí mít jméno po tetě :-).
Pak jsme se rychle pobalili a frčeli na Kleč. na hodovou zábavu. Kluky jsme uspali a šli "pařit", prababička byla na telefonu, kdyby se vzbudili. Jediný problém nastal v tom, že v hospodě nebyl signál, takže se nám babi nemohla dovolat, chudák děda musel jít do hospody skoro o půlnoci (no měla jsem úplné výčitky), ale nakonec jsme to zvládli. Pavel už zůstal s klukama a maminka mohla "řádit" (do 4 do rána už jsem dlouuuuuho nevydržela).
Bývá to super, protože se všichni mezi sebou znají a je tam proto bezvadná atmosféra, prostě supr, a letošní zábava se vydařila prostě SUPER !!!
Fotky snad budou brzo na Kleč. stránkách...