pondělí 2. listopadu 2009

"Opět pěkná práce, kopeme nový kanál..."

Ráno přijeli klempíři a vrhli se na rýny... chvilku po obědě už byli i hotoví.Pavel na ně ráno počkal, tak jsme zvládli i společnou snídani a nemusela jsem vyparvovat oba kluky do školky, ale šla jsem v klídečku jenom s Vojtou a Vašík byl doma s Pavlem.
Ještě další změna v plánech, že jsme začali kopat dopojení kanálu, ketrý se měl dělat už minulý týden, ale počasí nám nepřálo, tak se to narychlo domluvilo na dnešek.Máme totiž zatím na zahradě zakopanou sběrnou jímku, kterou přečerpáváme asi 50m do nejbližší kanalizace. A teď se za naším zase staví a tak jsme se rozhodli, že se dopojíme do kanalizace nové, abysme už měli pokoj, čerpadla v jímce se minulou zimu docela často kazily a tak to nebylo moc příjemné, takhle už budeme mít vystaráno napořád a jímku snad nějak prodáme...
Kluci samozřejmě nadšení z bagru, výkop byl teda obrovský, i na zahradě máme jámu jak hrom, náš nově nasazený trávníček asi vezme za své, ale tráva se nasadí znovu a hlavně, že už bude se vším klid... !!!
Chlapi makali až do večera, aby se toho co nejvíc stihlo, a tak jsme byli s klukama chvilku u Vendulky a pak u babičky. Pavel byl chudák úplně zmordovaný, takže dneska rychle načerpat síly na zítřek...jak se dívám na předpověď tak teda nic moc, snad se pletou, jinak toho moc nepoděláme... prosím, prosím ať neprší !!!! :-))))))))))