středa 16. září 2009

"Ostřihánci a Jezdci"

Včera jsem byla u holiče, tak jsem zase "člověk". Když jsem večer přijela domů, Vojta mi šel naproti a už zdálky volal: "Mami, Ty jsi tak krásná..." (Není to miláček???)
Večer jsem ostříhala ještě i Pavla a dneska i kluky, takže jsme měli postřižiny.
Vojta ráno lítal s kompasem ze svého "policejního setu z půtě" a říkal, že má hodinky, tak jsem ho šla trošku poučit, a vysvětlila mu na co kompas slouží...Zrovna vycházelo sluníčko tak jsem mu vysvětlovala pojmy Východ a Západ (ty mi přišly jednodušší ). Po chvilce jsem ho šla prozkoušet co si z toho pamatuje.. Tak na Východ si vzpomněl s mírnou nápovědou a když jsem se zeptala, jak se jměnuje to, kde sluníčko zapadá ... jednoznačná odpověď zněla : LES !!! A měla jsem to :-)Vašík udělal zase rázný krok , přestal spát dvakrát denně a omezil to pouze na spaní po obědě, což je dobře, protože tak jsme se nikam nedostali. Takže začnem chodit po slíbených návštěvách ke kterým jsme se doposud přes spaní nedostali...
Vaša dneska vařil...nachystala jsem mu misečky s fazolema a s těstovinama, aby se něčím chvilku bavil. Vařečky, lžičky, atd. akorát si pořád myslel, že to nutně musí jíst, což byl trochu problém, takže co chvíli mi něco přinesl vyplivnout do ruky (paráda). Nejvíc se ovšem osvědčila hra na : "Popeláka" - třídění podle druhů do misek...to ho bavilo nejvíc...Večer šel Vojta nachvilku za Sárinkou a vrátil se s obrovskou novinkou : "Mami, já už umím jezdit na kole úplně sám bez koleček!", tak to jsem hleděla. Hned jsme to šli vyzkoušet a FAKT!!!
Chystáme se na to už 14 dní, že to půjdeme zkusit a Sára nás předběhla :-). Vojta měl skvělou průpravu z odrážedla (motorky), na které už musel držet sám rovnováhu a tak jen přešel na kolo. Je to super, všichni nám tvrdili, že to tak funguje, ale nechtělo se mi tomu věřit...
Takže nás naprosto minuly takové ty běhací závody za dítětem na kole po ulicích...Vojta sedl na kolo a jezdil, zrovna i s otáčkou a vracením se zpátky za náma SUPER !!!!! Je to BOREC !!!
A písnička pro VOJTU...
Umřel herec Patrick Swayze, tak jsme si nostalgicky s Pavlem zavzpomínali u "Hříšňáku" a zopákli ty nezapomenutelné fráze jako : "Baby nebude sedět v koutě...", "Tohle je můj taneční prostor..." atd.