sobota 28. listopadu 2009

"Vendelína vila věnce..."

Po snídani jsme se vydali na Hvozdnou na výstavu betlémů, koná se pravidelně a my jsme stálými účastníky. Vždycky se hodí načerpat nějakou inspiraci, jelikož se zde dají zakoupit i adventní věnce a různé dekorace.Potkali jsme se tu náhodou i s Jitkou a holkama, takže Vojta nás ani nepotřeboval a běhali a dívali se sami se Sárou, nejvíc se líbil pohyblivý betlém, kde jezdily i autíčka , kovář koval podkovu, paní vázala otep slámy... atd...Moc pěkné..
PS: Kluci v parádních čepičkách od Lenky Pinkasové...Leni díky moc!!!
Odpoledne jsme byli domluvení, že pojedeme na Klečůvku , kde už v předstihu byla Mikulášská besídka i s tvůrčíma dílničkama, kde se zdobily perníčky, vázaly věnečky, vyráběly jmenovky na dárečky, a samé krásné věci.
Vojta byl nějaký zmatený a hned ráno si sbalil batůžek a chtěl jet k babičce, takže jsme ho tam nakonec zavezli, když jsme jeli s výstavy betlémů, dali si kafíčko a ještě jeli domů.
Měla jsem v plánu co všechno musím stihnout než se Vaša vyspí, hlavně tedy věnce, aby byly přichystané na neděli, nakonec jsem udělala jenom malý pro babičku a víc jsem nestíhala.
Tak jsme vyrazili za Vojtou a čertíkama. Byla jsem překvapená, na Klečůvce plná hospoda dětičeka všichni tvořili jako diví. Taky jsme se šli vyrobit taštičku na dárečky. Moc krásné a jednoduché.Pak zhasly světla a přišel Mikuláš i s čertama. Vojta seděl s babičkou a docela to zvládal. Vašík mi seděl na klíně , zezačátku se zdál být docela v pohodě, ale když tam byli čerti už dost dlouho, začínal být z toho všeho pěkně nervózní a to už pak začal i hodně brečet, nechtěla jsem ho nějak trápit, aby se zbytečně moc nebál, tak jsme raděj odešli za dědou "Na Klečůvku" (což je podle Vojty pouze obývací pokoj u babičky a dědy, když jsme venku na dvoře tak to ještě nejsme na Klečůvce).
Vaša si vzal balónek a bylo po breku... Mají s dědou výbornou hru - Vašík vyhazuje balón na skříň a děda mu ho podává - strašně zábavné, hlavně pro Vašíka :-)).
Domů jsme přijeli až večer a mě čekaly věnečky, nakonec jsem to všechno tvořila až do půlnoci, jen jsem si odskočila ve 23:58 hod udělat prázdný záznam na blog, abych měla ještě v datumu ještě sobotu :-)
Můj letošní výtvor je tady :