středa 23. prosince 2009

"Betlémské světlo..."

Je už tradicí, že na Štědrý den nám doma hoří Betlémské světlo. Na Klečůvku ho přivezou skauti a kdo si chce připálit svíčku, příjde si pro světýlko, zazpívá si koledy a je to prostě krásná tradice.
Vzhledem k tomu, že tady do Kostelce nejezdí, stali jsem se takovými světlonoši my, a roznášíme světlo našim známým.
Dneska jsme bohužel skauty už nestihli. Měli jsme to ale pojištěné, takže Ivanka měla už světýlko doma. Dali jsme si kafíčko a jeli domů, protože jsme ho ještě museli roznést.
Zašli jsme pro Štáky, zanesli jim světlo a čekali až se nachystají, abychom mohli zajít společně k Vaňatkům.
Čekal na nás totiž výborný vánoční punč a velmi příjemné posezení s tím spojené.
(Vojta opět bodoval když mi oznámil, že: "Vendulka si vezme za ženu Vašíka a on si vezme za ženu Verunku." Nějací moc zaláskovaní ti děcka :-))
Domů jsme došli už dost pozdě, takže kluci se ještě rychle mrkli na kapříka ( Vašík u něj tráví už dva dny skoro v kuse) a rychle spinkat, ať jsou na zítřek fit !A Nás ještě čekaly už ty příjemnější povinosti... Nastrojit stromeček, aby ho kluci zítra ráno našli jako první překvapení od Ježíška a Pavel teda ještě musel nachystat našeho milého kapra. Vojtovi jsme řekli, že si ho Ježíšek odnese a přinese nám maso z jiného... byl z toho chudák celý smutný, mě je ho letos taky líto, když jsem viděla jakou z něj mají kluci radost... ale nedá se...